Декларација за приватност

Декларација за приватност

 

Заштита на податоци:


Друштво "AVi AyDya" Ltd пријавува дека вложува и ќе вложува во принцип, во согласност со барањата на законот, грижа за зачувување и заштита на користените податоци на корисниците на сајтот ремонтмаркет.мк. Во согласност со барањата на постојното македонско законодавство друштво "AyVi AyDia" Ltd има право да дава податоци на надлежните државни органи во случаи кога тоа е неопходно за зачувување на правата на легитимните интереси и безбедноста на друштво "AyVi AyDia" Ltd или на трети лица, како и во случаите кога истите се побарани од соодветните државни органи во соодветен ред. Фирмата "AyVi AyDia" Ltd изјавува дека освен во случаите наведени во оваа Декларација нема да открива ваши податоци на трети лица без ваша согласност.

Со обезбедување на податоци и / или користење на нашите услуги, Вие ја прифаќате политиката на друштво "AyVi AyDia" Ltd во врска со доверливоста на овие податоци и давате изрична согласност за користење и откривање на информации за вас на начин опишан подолу. Ако отфрлате некој од можните начини за користење, опишани подолу, Ве молиме немојте да се регистрирате.

Безбедност:


Друштво "AVi AyDya" Ltd изјавува дека применува различни технологии и процедури за заштита на вашите податоци од неовластен пристап, употреба или откривање. Ние ја сфаќаме потребата од соодветна заштита и управување на информациите што ни ги давате. Затоа, се стремиме да ја заштитиме оваа информации преку сигурена технологија за заштита на податоци и со ограничување на пристапот на вработените до базите на податоци. Податоците се зачувуваат во шифрирана форма на компјутери каде го контролираме пристапот преку обезбедени интернет страници. Нашите системи за безбедност ги исполнуваат стандардите запишани во секторот, ги следиме за најновите интернет апликации, за да се увериме дека нашите системи се развиваат согласно со барањата. Ние ги тестираме системите редовно, за да сме убедени дека механизмите за безбедност се исправни.

 

Собирање на податоци:

Со цел обезбедување на соодветни информации, одговарање на вашите потреби и обезбедување на можност за ефикасно користење на нашите услуги, при регистрација на корисник, бараме запишување на одредени информации за корисникот.

Друштво "AyVi AyDia" Ltd ги собира од своите корисници следниве податоци:

• Име;

• Презиме;

• Телефон за контакт;

• Email адреса;

• Физичка адреса за контакт;

• Пол;

• Други информации за контакти.

 

Користење на податоци:

Друштво "AyVi AyDia" Ltd ги собира и користи вашите податоци за да управува и ги подобрува своите услуги. Ова подобрување вклучува обезбедување на поефикасно сервисирање на потрошувачите; олеснување на користењето на сајтот ремонтмаркет.мк или услугите преку елиминирање на потребата од повторно воведување на истите податоци; вршење на студии и анализи, насочени кон подобрување на нашите производи, услуги и технологии; прикажување на содржината и реклами, кои се прилагодени според вашите желби и интереси. Во однос на начинот на работа на сајтот ситеуслуги.мк, како и во согласност со Условите за користење, вие се согласувате останатите регистрирани корисници да се дружат со вас во одговор на ваше барање за некоја активност или при досие од вас за интерес кон други корисници на сајтот ремонтмаркет.мк. Понекогаш се јавува потреба од испраќање на одредени задолжителни службени пораки до корисниците на сајтот ремонтмаркет.мк, како што се поздравни писма, потсетници за плаќање, информации за проблеми на одржувањето, пораки за заштита и др., кои службени пораки може да содржат реклами на партнери на друштво "AyVi AyDia" Ltd. Дополнително, со ваша дозвола, друштво "AyVi AyDia "Ltd може да ви испраќа информации за студии на производи или рекламна пошта, за да ве информира за други производи или услуги обезбедени од нашата компанија, и / или да ја споделуваме вашата информација со партнери на друштво" AyVi AyDia "Ltd, па тие да ви праќаат информации за нивните производи и услуги.

 

IP адреси и "Колачиња" (Cookies):

Кога го посетувате нашиот сајт ремонтмаркет.мк добиеме конкретни информации за Вас. Сајтот ремонтмаркет.мк користи стандардна технологија наречена "колачиња" / видете објаснувањето подолу за "колачиња" /, преку која веб серверот регистрира и собира информации за тоа како се користи нашиот сајт. Информациите собрани преку "колачиња" и веб серверот може да вклучува датум и време на посетите, разгледани страници, време поминато на нашиот веб сајт, веб страниците посетени непосредно пред и по нашиот веб сајт и вашата IP адреса.

IP адреси - Вашиот компјутер користи IP адреса секој пат кога се поврзувате со Интернет. Вашата IP адреса е број кој се користи од компјутерите во мрежата за да се идентификува вашиот компјутер. IP адресите автоматски се собираат од нашиот веб сервер, како дел од демографскиот профил и податоци нарекувани "сообраќај на податоци" така што податоците / како на пример веб сајтови кои сте побарале / да можат да бидат испратени до вас.

"Колачиња" - "колачиња" е многу мал текстуален документ кој често вклучува анонимен единствен идентификатор. Кога посетувате веб-сајт, овој сајт го прашува вашиот компјутер за дозвола да го зачува оваа датотека на дел од вашиот хард диск, некое назначено создаден за "колачиња". Секој веб-сајт може да испрати негови "колачиња" до вашиот прелистувач, ако поставките на вашиот интернет пребарувач го дозволуваат, но / за да се заштити вашата приватност / Вашиот интернет пребарувач овозможува пристап на веб сајтот само до "колачиња" кои веќе ве испратил, не и до "колачиња" испратени од други сајтови.

"Колачиња" ДвоенКлик - трети земји трговци, вклучувајќи Google, користат "колачиња" за да понудат реклами врз основа на претходните посети на посетителите. Употребата на "куки" ДвоенКлик од Google и неговите партнери им дава можност да нудат реклами на корисниците, базирани на нивните посети на вашиот сајт и / или други сајтови на интернет.

Корисниците можат да откажат употребата на "куки" ДвоенКлик за реклами, базирани на нивните интереси ако го посетат Менаџерот за поставки за рекламите во Google. Покрај тоа, корисниците можат да бидат пренасочени за откажување од реклами од трети страни преку "колачиња" со посета на aboutads.info. Може да прочитате повеќе за рекламите на Google и "колачињата" тука: http://www.google.com/intl/bg/policies/technologies/ads/

Линкови до други сајтови:

Сајтот ремонтмаркет.мк може да содржи линкови до други веб-сајтови. Вие избирате дали да извршите посета или не на овие сајтови. Ние не можеме да го носиме и не сме одговорни за содржината на овие веб-сајтови ниту пак за заштита на вашите податоци, кои вие ги давате посетувањето овие веб-сајтови.

 

Посебна забелешка за малолетници лица:

Малолетни лица немаат право да го користат сајтот ситеуслуги.мк и неговите услуги. Друштво "AyVi AyDia" Ltd не носи одговорност за зачувување на податоци на малолетни лица. Малолетниците и малолетни лица можат само да го разгледате сајтот ремонтмаркет.мк, што се смета дека родителите или доверители на такви лица декларираат согласност со Правилата за употреба (линк) на сајтот непосредно со спроведувањето на пристап до последниот. Ако не се согласувате со кои и да било од условите наведени во овој документ, ако не сакате да дадете податоци и информации и да имате пристап до податоци и информации, вие не би требало да ја користите интернет страницата ремонтмаркет.мк и треба веднаш да заминете овој сајт.

Го задржуваме правото да ја промениме оваа изјава за приватност, а вие сносите одговорност периодично да го проверувате овој дел од сајтот за промени. Полиса за приватност може да се менува во секое време преку ажурирање на сајтот ремонтмаркет.мк. Текстот на оваа Политика за приватност е достапен за сите корисници на интернет на интернет страница со адреса www.remontmarket.mk. E-повикување на веб-сајтот го содржи текстот на оваа Политика за приватност, е сместена на секоја страница од сајтот ремонтмаркет.мк

 

Оваа Политика за приватност е составен дел од Условите за користење на сајтот ремонтмаркет.мк и треба да се чита и донесува во согласност со синхронизација со нив.

 
01 јуни 2015 година.