Често поставувани прашања

1. Дали платформата се плаќа?

Не! Платформата за сега е бесплатна и ќе биде бесплатна и за во иднина за сите корисници - како  и за фирмите и за специјалисти, така и за корисниците кои сакаат да се приклучат и да не следат.

2. Како работи оваа платформа за корисниците?

• Кога некој има потреба од поправка, постојат две опции за користење на платформата:

• Од менито Барај специјалист (професионалец) наоѓа соодветен специјалист во соодветен регион и се поврзува директно со еден или неколку од нив;

• Избира мени, Прашање за поправка и пополнува формата за барање со задолжителните атрибути, по што направеното барање се визуелизира како оглас. Имајте на ум дека на тој начин Вие де факто се регистрирате и добивате личен профил во платформата. Преку овој профил корисникот кој бара специјалист за своето потребителско платно, може да го следи развојот на направените Анкети, да објавува нови Анкети за поправка, да кореспондира со избрани од него специјалисти и др

Кога некој професионалец сака да регистрира свој сервис или вид на Услуги:
• Неопходно е прво да се регистрира во платформата како корисник;

 По успешната регистрација барателите на поправка, корисници и професионалци добиваат лични профили. Во својот профил секој специјалист или компанија може да додава сервисни објекти или извршени од него поправки и тие да се визуелизира во каталогот на платформата ремонтмаркет.мк, исто така може да бара во постојано ажурирање се каталог со Анкети за поправки, кои да означува по различни критериуми во зависност од своите вештини и др. Преку своите профили сите корисници можат исто така да упатат Анкети за поправка до свои колеги, на тој начин е можно да се бараат подизведувачи за извршување на големи поправки или здруженија за специфични поправки.

Нашата интернет платформа ремонтмаркет.мк постојано ќе биде во надградливите во зависност од утврдените потреби на нашите корисници, па затоа ние ви препорачуваме да се регистрирате за да можете да ги искористите предностите целосно од додавање нови можности!

 

3. Дали треба задолжително да се регистрирам?

Кога пребарувате по каталогот и барате професионалци и сакате да ги разгледате нивните профили, Вие можете да ги гледате нивните податоци и ако сакате - да се поврзете директно со нив не е потребна регистрација.

Регистрацијата е неопходна во два случаи:
• Ако сакате да ја внесете во каталогот со професионалци вашата компанија или Вашата услуга;
• Ако имате потреба од поправка и сакате да испратите Прашање до избраните професионалци преку платформата за услуги.

4. Како да се регистрирам?

Регистрацијата станува од големо црвено копче САКАМ да се регистрирам, кое се наоѓа на главната страница на сајтот или со кликнување на натписот Регистрација во синото поле горе десно, кое можете да го најдете на сите страници на сајтот.

По вашата регистрација добивате личен профил, од каде што можете да извршите различни корисни операции, како на пример:

• ако сте фирма или специјалист, можете да ги пратите достапните и да додадете уште свои објекти; можете да пребарувате по различни критериуми, Анкети за услуги кои одговараат на Вашите вештини и преференции, и да им праќате понуди, и др .;

• ако сте корисник, барател на вид на услуга, можете да го пратите развојот на веќе направени од Вас Анкети и да додавате нови.

Бидејќи платформатаситеуслуги.мк постојано ќе биде надградливива во зависност од утврдените потреби на нашите корисници, тогаш ние Ви препорачуваме да се регистрирате за да можете да ги искористите предностите целосно.

 

5. Како да ги регистрирам сервисните предмети или активностите кои ги извршувам?

Додавањето на услуга / сервисен објект е можно само за регистрираните корисници. Затоа, за да започнете да внесувате вид на услуга / сервисен објект, потребно е да преминете во форма ни за регистрација. Тоа станува од големо црвено копче САКАМ да се регистрирам, кој се наоѓа на главната страница на сајтот или со кликнување на натписот Регистрација во синото поле горе десно, кое можете да го најдете на сите страници на сајтот.

Додавањето на една  услуга трае околу 5 минути. Гледајте ги внимателно сите чекори (секции), од кои се состои создавањето на еден сервис или  активност (чекорите се менија, кои наоѓаат над полињата за пополнување на податоци) и пополнете точно и коректно со информацијата што сакате да е достапна за корисниците. Обрнете внимание на делот Мета податоци - тој е важен за полесно откривање како сервис или специјалист не само во нашата платформа, но и во пребарувачките.

 

6. Како да барам во прашања за вид на услуга?

За да пребарувате одредени прашања поставени од корисниците, Вие треба да имате создаден профил во платформата. Таков профил ќе добиете кога ќе се регистрирате на нашиот сајт. Тоа станува на два начина: 1) од големо црвено копче САКАМ да се регистрирам, кој се наоѓа на главната страница на сајтот или 2) со кликнување на натписот Регистрација во синото поле горе десно, кое можете да го најдете на сите страници на сајтот.

 

7. Зошто воопшто е потребно да се потврди регистрацијата преку мојот e-mail?

Ова е потребно за да се заштити вашиот профил во ремонтмаркет.мки и да можеме ние да комуницираме со Вас по потреба - на пример ако не успеете да влезете во вашиот профил, ако сакате да ја смените вашата лозинка, ако некогаш ја заборавите вашата актуелна лозинка и др. Исто така на овој начин се уверуваме дека Твоја е-маил адреса е валидна и е Ваша сопственост.

8. Ја пополнив формата за регистрација, но не добив е-пошта за потврда. Што да направам?

Како почеток проверете ЏАНК емаил, филтрите за несакана пошта, за да бидете сигурни дека вашата е-мејл за потврда помина успешно низ нив. Ако не е - поместете го во сандачето и бидете сигурни дека Адресата наситеуслуги.мк  е меѓу најдоверливите ваши адреси и контакти.

Ако причината не е оваа, ве молиме контактирајте со нас преку форма за контакт, која се наоѓа во менито "За контакти" најдолу на секоја страница од платформата.

9. Си ја заборавив лозинката. Како да влезам во мојот профил?

Кликнете на натписот "Влез", кој се испишува горе десно на секоја страница од сајтот. Потоа побарајте форма за влез натпис "заборавивте лозинката? - Инструкции ". Кликнете на него и потоа е јасно.

 

10. Предлагам специфични  услуги кои не се наведени во платформата. Што да направам?

Ви благодариме што одвојување време да ги споделите со нас! Во ситеуслуги.мк се стремиме постојано да се подобри комплетноста на податоците и квалитетот на услугите. Ако има некоја информација што треба да се ажурира или дополни, кликнете на "За контакти" (најдолу во менијата) и пополнете го формуларот за поврзување со корисниците. Ние ќе оствариме контакт со вас што е можно поскоро. Нашиот тим ќе го прегледа вашето барање и ќе добиете е-маил, откако барањето ви биде обработено.

 

11. Како да се рекламирате во платформата?

Ако сакате да се рекламирате во ремонтмаркет.мк, потребно е да ни испратите во контакт формата порака која ја изразува вашата желба и податоци за контакт, и ние ќе ве контактираме што е можно побрзо.

 

12. Не наоѓам одговор тука. Како да стапам во контакт со вас?

Ви благодариме што сакате да контактирате со нас! За таа цел пополнете го формуларот подолу.

Испратете ни порака

Маркираните полиња (*) се задолжителни.

Каде се наоѓаме

За контакти

remontmarket.mk

  • Македонија
  • http://remontmarket.mk/
  • https://www.facebook.com/remontmarket.mk
  • https://twitter.com/